Navega en català

dijous, 9 de desembre de 2010

Èxit del Cinema a l'escola a Xàtiva

         

"Cinema a l'Escola" és un programa d'Escola Valenciana, que promou el cinema en valencià entre l'alumnat de les nostres comarques. Enguany arriba a la 7a edició i s'ha volgut fer una especial incidència en la comarca de la Costera. Vora mig miler d'alumnes de la Costera han assistit hui als cinemes Ocine Plaza Mayor de Xàtiva per veure Toy Story 3 en la nostra llengua i el divendres 3 de desembre diversos instituts de Xàtiva, l'Àlcúdia de Crespins i Vallada veuran la pel·lícula Pa Negre.

 

ESCOLA VALENCIANA PROMOU EL PROGRAMA CINEMA A L'ESCOLA PER A L'ALUMNAT DE LA COSTERA

 

Durant la tardor, el cinema parla en valencià en horari escolar, gràcies a la iniciativa "Cinema a l'Escola", un projecte creat per Escola Valenciana. Segons Josep Roca, president de la Coordinadora d'Escoles d'Ensenyament en valencià de la Costera, "el nostre objectiu és eixir de l'aula per tal que l'alumnat puga realitzar activitats en la nostra llengua com puga ser veure al divertit Woody de Toy Story parlant com ells, en valencià i alhora volem generar recursos pedagògics per treballar el llenguatge cinematogràfic a l'aula amb l'acompanyament de guies didàctiques de totes les pel·lícules per al professorat".

 

El programa Cinema a l'Escola es realitza gràcies a la implicació d'ajuntaments de diversos punts del País Valencià, que subvencionen la possibilitat de projectar pel·lícules en valencià  a sales i espais del seu municipi. En el cas de la Costera l'ajuntament de Xàtiva havia recolzat aquesta iniciativa en passades edicions però enguany no ha repetit. Escola Valenciana, a través de la seua Coordinadora a la Costera ha volgut oferir aquest servei als centres educatius de la comarca per cobrir la demanda en augment d'aquesta activitat per part d'escoles i instituts de la Costera: "creiem que el cinema en valencià és una forma més de normalitzar la nostra llengua i que l'alumnat perceba la llengua més enllà de l'aula, per això  hem decidit obrir les portes d'aquesta oferta pedagògica de cinema en valencià en sales d'exhibició comercial allà on els ajuntament no han participat en la iniciativa i per això hem llogat sales dels cinemes Ocine de Xàtiva", ha explicat Roca.   

 

Hui han assistit a la projecció de Toy Story 3 vora 400 alumnes de les escoles "Jacint Castanyeda"" de Xàtiva, així com "La Sènia" de l'Alcúdia de Crespins i el "José Mollà de Canals". El pròxim divendres vora 300 alumnes de l'IES "Lluís Simarro" de Xàtiva i els de Vallada i l'Alcúdia de Crespins veuran la projecció de Pa Negre i podran treballar la guia didàctica de la pel·lícula a l'aula. "El nostre repte és arribar amb el programa de pel·lícules doblades en la nostra llengua als exhibidors per tal que se n'adonen que el cinema en valencià és interessant des del punt de vista comercial i que hi ha una important demanda de públic. A més volem cobrir la demanda d'aquesta activitat que es fa per part de les escoles i per això demanem que els ajuntaments siguen més sensibles també cap a aquest tema", ha comentat Josep Roca.

 

Els criteris de selecció de les pel·lícules atenen a l'actualitat dels títols i a la temàtica que tracten. Aquesta programació permet arribar a tots els cicles educatius des d'infantil fins a batxillerat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada