Navega en català

dimarts, 8 de febrer de 2011

Comencen les celebracions de l'any Valor a la Costera

La Coordinadora d’Escoles d’Ensenyament en Valencià de la Costera comença aquesta setmana les celebracions de l’any Enric Valor. Com ja és habitual en aquesta associació, cada any centra la realització dels actes al poble acollidor de la Trobada, en aquest cas Moixent. Per commemorar l’any Valor s’ha instal·lat aquesta setmana l’exposició “Sendes i Carenes, el món d’Enric Valor” al saló d’actes de l’Institut de Moixent. Aquesta exposició fa un recorregut pels escenaris de les rondalles d’Enric Valor, les terres del sud de València i nord d’Alacant, destacant la seua geografia, pobles, rius, muntanyes, valls, història, vegetació i fauna pròpia.


A més, per acompanyar l’exposició, el dimecres 9 de febrer a les 18.30 hores tindrà lloc a l’Auditori de Moixent, l’actuació del conta-contes Enric Esteve que representarà la rondalla “El gegant del romaní”, on l’actor recrea d’una manera especial i diferent el món imaginat per Enric Valor, un univers fantàstic i meravellós on els ésser fabulosos i els humans extraordinaris fan servir la màgia i l’enginy per a endinsar-nos en un gran viatge per la imaginació. Enric Esteve, com actor ha participat en les series de TV: Negocis de Familia, Unió Musical da Capo, El Cor de la Ciutat, Cuéntame cómo pasó, Tarancón el V mandamiento, Crematorio… És també actor i director de doblatge, i locutor de TV. El seus espectacles infantils roden per tot arreu de la geografia valenciana.


Les celebracions continuaran a Moixent el 25 de març, data on s'entregaran els premis del concurs literari Sambori i es realitzarà el sopar-presentació de la XXI Trobada d'Escoles en Valencià de la Costera, què se celebrarà el 9 d'abril, i que enguany, tenen per lema “El Valor del Valencià”.


A més de la Trobada, per al 9 d'abril també està previst el concert de “la Gira”, festival itinerant de música en valencià, amb l'actuació de Mugroman i Orxata Sound System.


Més informació a:


www.escolavalenciana.org/lacostera

lacosteraperlallengua.blogspot.com

http://www.facebook.com/lacosteraperlallengua


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada