Navega en català

dimecres, 7 de desembre de 2011

Documents útils en pdf.

A continuació us detallem els enllaços de certes publicacions que considerem interessants tant per als vostres centres com per a l'ús personal.

- Gramàtica Zero. Des del Servei de Política Lingüística de la Universitat de València ens arriba aquest útil llibre, concebut per a resoldre, de manera ràpida i entenedora, els problemes i dubtes més habituals en l'ús lingüístic, sobretot en la sintaxi, que és un dels aspectes més complexos i alhora menys visibles i menys coneguts de la gramàtica.

L'avantatge de la Gramàtica zero és que, fidel al seu títol, no dóna res per sabut i, per tant, resulta accessible a tothom. De fet, el seu fil conductor són els problemes reals, els més importants i freqüents, dels usuaris. Així, l'obra no s'organitza segons uns criteris gramaticals tècnics i interns, poc coneguts per als no iniciats, que sovint no saben ni on cal cercar un determinat dubte. Ben al contrari, s'estructura d'acord amb les necessitats dels parlants i, sobretot, dels "escrivents": a partir dels problemes presentats d'una manera clara i amb la mínima terminologia lingüística.

http://www.spluv.es/PDFS/gramatica_zero.pdf

- La política lingüística al País Valencià. Aquest treball aborda la qüestió lingüística valenciana des d'una perspectiva crítica amb les polítiques lingüístiques dutes a terme pels successius governs autonòmics, i insisteix en la necessitat de posar en pràctica noves polítiques lingüístiques que deixen enrere l'enfrontament i cerquen el benestar dels valencianoparlants.

http://www.fundacionexe.org/documents/demos001.pdf

- Manual de documents i llenguatge administratius. La Universitat Jaume I ja fa anys que va publicar aquest utilíssim manual per poder fer qualsevol document administratiu correctament en valencià. Ara, la documentació del vostre centre, tota en valencià: sol·licituds, saludes, resolucions, notificacions, convenis, certificats, cartes, etc.

http://www.spluv.es/PDFS/mdla.pdf

- Gripau. Editat per la Universitat d'Alacant, és un quadern per facilitar la redacció de textos per als alumnes de secundària, batxillerat i universitat. No és un llibre de text ni una gramàtica, sinó un material pràctic i de consulta ràpida, per tal de millorar el model de llengua dels estudiants.

http://spv.ua.es/va/documentos/gripau.pdf

- L'Escola Valenciana. Un model d'educació plurilingüe i intercultural per al sistema educatiu valencià.

http://www.fev.org/lesclaus/Model_escola_plurilingue.pdf


Podeu trobar més recursos de llengua a la web d'Escola Valenciana http://www.escolavalenciana.com/categories/index/331/recursos-de-llengua i a les webs dels serveis lingüístics de les universitat valencianes:

Universitat de València. Servei de Política Lingüística.

Universitat d'Alacant. Secretariat de Promoció del Valencià.

Universitat Jaume I de Castelló. Servei de Llengües i Terminologia.

Universitat Miguel Hernández, Valencià / Promoció Lingüística.

Universitat Politècnica de València. Servei de Normalització Lingüística.

Esperem que aquesta informació us siga d'utilitat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada