Navega en català

divendres, 20 de gener del 2012

Cap retallada

 
 
 Cap retallada


Benvolguts companys i companyes de la comunitat educativa. Des d'Escola Valenciana volem fer palès una contundent condemna a l'atac del govern valencià al món de l'ensenyament. Una agressió que afecta negativament a tots els àmbits educatius i que en definitiva fa que tots i totes paguem les conseqüències de la deficient gestió pública dels darrers anys.


Afecta els docents pel que fa a les retallades de les seues condicions laborals, no només pel que fa al salari sinó també a les dificultats que provoquen els limitats recursos actuals. Els treballadors i treballadores de l'ensenyament han de sofrir una degradació constant dels seus drets i una manca de reconeixement insultant a la seua tasca fonamental d'educar els xiquets i xiquetes valencians.


Afecta el sistema educatiu pel que fa a la degradació de les instal·lacions i recursos dels centres educatius. No hi ha diners per a infraestructures, no hi ha diners per a material escolars i no hi ha diners per a les necessitats bàsiques com ara la calefacció o la llum.


Afecta les famílies i els alumnes pel que fa a la qualitat de l'ensenyament que reben i a les retallades d'ajudes de menjador o beques de llibres. Es retalla allà on precisament es deuria invertir i per tant es continua hipotecant el nostre futur.


Davant d'aquesta situació es fa necessari fer sentir la nostra veu de protesta i exigir responsabilitats a aquells que amb les seues polítiques han provocat esta situació. Des d'Escola Valenciana vos proposem que alcem la nostra veu oferint un missatge unitari de tota la comunitat educativa i que dignifique la tasca dels ensenyants i el paper dels alumnes i famílies.


En resum proposem fer visible de forma contundent la nostra indignació sense que això afecte a la nostra tasca diària amb l'escola. No és moment que alumnes i famílies paguen la incompetència del nostre govern, no és moment d'oferir arguments als que aprofiten la crisi per atacar la dignitat dels docents. És per això que pensem que centrar la protesta en retallar les activitats adreçades als nostres alumnes i per tant la qualitat educativa no és el camí. De què servirà no celebrar el carnestoltes? Quina utilitat tindrà qüestionar la setmana cultural del centre? Canviarà la política educativa si reduïm les eixides amb els nostres alumnes?


Definitivament, l´únic resultat que poden comportar estes mesures és el d'allunyar els professionals de l'educació respecte les famílies i el de tirar pedres a la nostra pròpia teulada, la de l'escola pública.


Més bé hem d'adreçar el nostre missatge a l'origen de la situació actual: una deficient gestió dels recursos públics per part del govern valencià. Per això hem de ser eficients, cercar accions que obtinguen el màxim ressò i adhesió de tota la societat valenciana.


Denunciem les malversacions. Portem a la comunitat educativa a l'aeroport sense avions, portem-los a la Ciutat de la Llum, al circuit urbà de la Fórmula 1...Visualitzem per què no podem pagar la llum dels nostres centres, per què continuem en barracons, per què abaixen el sou als docents, per què es retiren les ajudes a les famílies, visualitzem el motiu real de tot plegat.


Amb aquest propòsit anunciem que les Trobades d'Escoles en Valencià seran un espai de reivindicació de la dignitat de l'escola i els seus professionals, adaptant tota la seua infraestructura a aquest objectiu.


Posem-nos en marxa, tots plegats. Famílies i docents hi tenim molt a dir i ho podem fer mantenint el nostre compromís amb l'educació de qualitat.

 

PS. Us esperem a tots a les manifestacions, la primera demà, 21 de gener. No falteu!!!

Fes-te amic o amiga d'Escola Valenciana AC͍

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada